Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Tulpenrallye

donderdag 16 mei

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 00:00, repeating until zaterdag 18 mei 2019

Tulpenrallye
200
Klassieke auto’s
2565
Kilometers
66
Edities

Tulpenrallye 2019

De Tulpenrallye, de oudste en grootste klassieke autorally van ons land, zal van start gaan op maandag 13 mei 2019 in Andorra, het betreft de 66e editie van dit prachtige rally. Op zondag 12 mei verzamelen de deelnemers en officials zich in de startlocatie en zijn er diverse activiteiten. De finish is op zaterdag 18 mei in Nederland. Omdat Frankrijk het land is waar het grootste deel van de Tulpenrallye historie ligt en het wegennet van dit mooie land zich in het bijzonder leent voor onze sport, zal het grootste deel van de route van deze editie opnieuw door dit prachtige land lopen. Frankrijk heeft in West-Europa verreweg de grootste wegen-dichtheid, en is daarmee bij uitstek geschikt voor regelmatigheidsrally’s. Inschrijving is alleen mogelijk op basis van invitatie.

Honderden schitterende klassiekers doen jaarlijks mee aan de oudste autorally van Nederland: Tulpenrallye. De finish vindt plaats bij Chateau St. Gerlach van de Oostwegel Collection in Valkenburg. Een spektakel dat elke auto-liefhebber een keer gezien moet hebben.

Afbeelding 1 van 3

Previous

Next

  • Bekijk de mooiste klassieke wagens tijdens de Tulpenrallye in Valkenburg.
  • Bezoek de spectaculaire finish bij Chateau St. Gerlach.
  • Proef ook de culinaire asperges na afloop van de race.

Bekijk de eindsprint in Valkenburg

Schitterende klassieke Porsche’s, Alfa’s en Bentley’s doen elk jaar in mei mee aan dit spektakel over ruim 2000 kilometer. Startend vanaf een locatie in Frankrijk, rijden ze vervolgens in een dag of 6, via de mooiste routes door Belgie en Duitsland richting Valkenburg. Voorheen werd de finish gehouden op de Boulevard in Noordwijk, maar sinds 2018 heeft de organisatie de finish veranderd naar een logistiek betere locatie in Valkenburg.

Chateau St. Gerlach

De eindsprint wordt gehouden in Valkenburg en de rit wordt feestelijk afgesloten bij de finish-locatie Chateau St. Gerlach. Dit voormalige klooster heeft een prachtig landgoed en is omgetoverd tot een hotel met verschillende restaurants en prachtig omliggende tuinen.

Gegevens

Datum:
donderdag 16 mei
Evenement Categorieën:
, , ,
Evenement Tags:
Website:
https://www.tulpenrallye.nl/