Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Thea Zweerink exposeert in de Koppelkerk

zondag 6 januari / 11:00 - zondag 10 februari / 17:00

Gratis

Van 6 januari t/m 10 februari exposeert Thea Zweerink (Doetinchem, 1962) in de bovenzaal van de Koppelkerk in Bredevoort met ‘Spiegel der vergetelheid’. Herinneren en gedenken zijn de rode draad in haar werk. Oude foto’s zijn vaak haar inspiratiebron. Het werk is een vrije interpretatie van de mensen op de foto’s. Al schilderend probeert ze te doorgronden wie het was die op de foto staat.
In haar schilderijen valt op het eerste gezicht de omfloerste blik op, de aangetaste werkelijkheid van de weergegeven persoon. De werken zijn vaag om te laten zien dat het mensen uit het verleden zijn. Thea: “Die vaagheid is ontstaan doordat ik vroeger dacht dat een foto een soort sluiter kreeg nadat iemand was overleden. Nu weet ik dat het komt omdat men vaak uit een groepsfoto een persoon uitvergroot en dat levert een vage foto op.” Ook al ken je de geportretteerden niet, ze roepen bepaalde gevoelens of associaties op.

Momenteel exposeert Thea tevens in het Nationaal Onderduikmuseum in Aalten. Voor de tentoonstelling ‘De vrouw als spil in het verzet’ maakte Thea geschilderde portretten en tekeningen op tule van een aantal verzetsvrouwen. Er zijn zoveel moedige vrouwen dat Thea ermee door is gegaan: in de Koppelkerk laat ze kleine portretten zien van ‘bijzondere vrouwen’ zoals ze de hoofdpersonen in het nieuwe werk noemt. De materialen en technieken die ze gebruikt zijn heel divers: van olieverf op doek, papier of landkaart tot encaustic portretten (met was), van tekeningen op papier tot tuledoeken hangend in de ruimte.
Thea Zweerink volgde haar opleiding aan de kunstacademie in Enschede (AKI, nu Artez). Ze studeerde af in 2004, en is sindsdien werkzaam als beeldend kunstenaar in Varsseveld. Ze is lid van KunstenaarsCollectef BREEKijzer.

Op zondagmiddag 6 januari is de kunstenaar aanwezig om met bezoekers in gesprek te gaan over haar werk.

Looptijd expositie: 6 januari t/m 10 februari
Openingstijden: vrijdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur

Gegevens

Begin:
zondag 6 januari / 11:00
Einde:
zondag 10 februari / 17:00
Kosten:
Gratis
Evenement Categorie:
Evenement Tags:
Website:
https://koppelkerk.nl/agenda/2019/01/06/thea-zweerink/

Organisator

Stichting Koppelkerk
Telefoon:
0543-216005
E-mail:
info@koppelkerk.nl
Website:
https://koppelkerk.nl

Locatie

Koppelkerk Bredevoort
Koppelstraat 35
Bredevoort, 7126 AG Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
0543 216005
Website:
https://koppelkerk.nl