Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Scapino op de Parade

vrijdag 28 juni

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

An event every day that begins at 00:00, repeating until zondag 30 juni 2019

parade_rotterdam

In 2019 staat Scapino Ballet Rotterdam voor het eerst met een voorstelling op theaterfestival de Parade. De Amerikaanse choreografe Nicole Caruana maakt speciaal voor het reizende festival een stuk met de dansers van Scapino.

De voorstelling is te zien van 25 t/m 30 juni in Rotterdam en van 21 t/m 24 augustus in Amsterdam.

Meer informatie volgt snel.

Nicole Caruana

Nicole werd geboren in 1996 in Clarence, New York. Ze studeerde aan het Purchase College Conservatorium, San Francisco Conservatory of Dance, de London Contemporary Dance School en volgde diverse workshops en masterclasses.

In 2017 richtte ze UANA DANS op, als haar eigen creatieve huis van waaruit ze choreografieën maakt en (mede) danst. Met haar stuk Arba won ze de eerste prijs én de Scapino Production Award op de internationale wedstrijd voor choreografen in Hannover, Duitsland.

Over de Parade

Op de Parade spelen zo’n 80 theater-, dans- , mime- en muziekvoorstellingen voor jong en oud in de theatertenten. Merendeel van de voorstellingen zijn speciaal voor het festival gemaakt en alleen op de Parade te zien. Iedere dag staan er verschillende voorstellingen op de planken. Deze duren gemiddeld zo’n 30 minuten, waardoor je makkelijk twee, drie of zelfs vier voorstellingen kan zien op een avond. Naast de avondvoorstellingen is er iedere dag een uitgebreide KinderParade met theatervoorstellingen, muziekoptredens en workshops. Iedere avond spelen er  live-bands die gratis toegankelijk zijn. Voorstellings- en toegang terreinkaartjes koop je online of op het Paradeterrein.

25 juni 2019
t/m 24 augustus 2019

Choreografie
Nicole Caruana

Gegevens

Datum:
vrijdag 28 juni
Evenement Category:
Evenement Tags:

Locatie

Museumpark Rotterdam
Museumpark
3015 CB Rotterdam, Nederland
+ Google Maps