Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

JUDAS

vrijdag 7 december / 20:00

|Terugkerend Evenement (Bekijk alle)

One event on zaterdag 8 december 2018 at 8:00pm

judas

Met: Renée Fokker, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven

DE HOLLEEDERS DICHTBIJ.

Judas is een avondvullende belevenis waarin we de Holleeders van dichtbij volgen. 

Voorafgaand aan de voorstelling krijgen we unieke informatie over de Holleeders. Want hoe is het boek Judas ontstaan? En welke gevolgen heeft de verschijning van het boek voor Astrid? Tevens zullen we uw geheugen opfrissen. We staan stil bij hoe het allemaal ook alweer zat. Waarvoor is Willem Holleeder veroordeeld en wie was nou precies Willem Endstra? Informatie die u niet wilt missen. Voor aanvang van de voorstelling in de Kleine Zaal, 19.30 – 20.00 uur.

Na de voorstelling wordt er een persoonlijk nawoord van Astrid voorgelezen en is er de mogelijkheid om over uw beleving na te praten, Grote Zaal (duur: ongeveer 20 min).  

 

‘Een valse hond sluit je op in een hok, of laat je inslapen.’

Ben jij een verrader? Zou jij je familie kunnen verraden? Je broer? En wat als je broer Willem Holleeder is?

Bijna niemand wist dat Willem Holleeder zijn familie dertig jaar lang terroriseerde, afperste en bedreigde. Kinderen, vrouwen, aangetrouwde familie, en zelfs zijn eigen moeder Stien ontkwamen niet aan zijn despotische gedrag. Omdat ze vinden dat dit moet stoppen besluiten zijn zussen Astrid en Sonja Holleeder in 2013 te doen wat niemand voor mogelijk houdt: ze staan op tegen hun broer Willem. Met gevaar voor eigen leven verraden ze de gevaarlijkste crimineel van ons land en leggen belastende verklaringen tegen hem af. Door zich als vertrouweling van haar broer op te stellen kon Astrid twee jaar lang hun gesprekken in het geheim opnemen. Met maar één doel: hem levenslang geven.

In 2016 schrijft Astrid Holleeder haar verhaal op. Als een soort testament, omdat ze niet weet of ze er morgen nog is. Vanuit de gevangenis heeft haar broer haar liquidatie al geregeld, op haar hoofd staat een prijs van 35 duizend euro. Judas is een verbijsterende familiekroniek waarin ze een zeer onthutsend portret schetst van het gezin waarin ze opgroeit en de dagelijkse angst waarmee ze leven. Het is een fascinerend verslag van een vrouw die zich uiteindelijk verzet tegen haar angst en haar eigen broer verraadt.

Vanaf nu is Judas ook in het theater te zien. Deze psychologische theaterthriller wordt verteld vanuit het perspectief van vier vrouwelijke omstanders: Willems moeder, zijn twee zussen, en een nichtje. Op een indringende manier wordt duidelijk hoe zij gebukt gaan onder de agressie van deze man en wordt de beklemmende angst die Astrid haar hele leven met zich meedraagt voelbaar. Deze aangrijpende voorstelling laat zien hoe het is als je leven dagelijks wordt beheerst door angst. En hoeveel moed ervoor nodig is om die angst te trotseren.

Met Renée Fokker, die Astrid speelt, Margo Dames, Trudy de Jong en Eva van de Wijdeven.

Ondanks de bedreigende situatie waarin ze zich bevindt, werkt Astrid Holleeder actief mee aan de totstandkoming van deze absolute must-see.

De regie ligt in handen van Johan Doesburg, Sophie Kassies is verantwoordelijk voor het script. Eerder werkten zij beiden aan onder meer De Prooi en Tirza.

Judas is een coproductie van Senf Theaterpartners, Kik Productions en Jelle Kuiper Producties.

Gegevens

Datum:
vrijdag 7 december
Tijd:
20:00
Evenement Categorieën:
,
Evenement Tags:

Locatie

Schouwburg Amstelveen
Stadsplein 100
1181 ZM Amstelveen, Nederland
+ Google Maps
Telefoon:
020 547 5175
Website:
https://schouwburgamstelveen.nl/