Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit event is voorbij.

Bios in de Buitenlucht: The Border Fence

donderdag 29 augustus / 21:30 - 23:00

€ 8.50

Deze zomer openen we onze deuren weer voor een reeks films op ons buitenterras. Vanaf 1 augustus vertonen we op iedere donderdagavond van augustus een spraakmakende documentaire tijdens Bios in de Buitenlucht 2019.
Bios in de Buitenlucht, dat is vijf weken op een rij genieten van IDFA-favorieten, onder het genot van een hapje en een drankje tijdens een zwoele zomeravond, knus onder een dekentje. De documentaires ontroeren, informeren en inspireren. In de films zie je mensen uit allerlei verschillende windstreken die jou op een unieke manier een kijkje bieden in hun wereld.

Over de film:
Om vluchtelingen tegen te houden, kondigt de Oostenrijkse regering in 2016 aan een hek te bouwen in het grensgebied tussen Oostenrijk en Italië. In de documentaire The Border Fence praat regisseur Nikolaus Geyrhalter hierover met de mensen die in dit gebied leven, van politieagenten, wandelaars, boeren en tolheffers tot café-eigenaars uit de buurt. Zo toont The Border Fence de vaak genuanceerde, maar ook vertwijfelde reacties van gewone mensen op de komst van vluchtelingen en het Europese beleid om hun tegen te houden.

Gegevens

Datum:
donderdag 29 augustus
Tijd:
21:30 - 23:00
Kosten:
€ 8.50
Evenement Category:
Evenement Tags:
Website:
https://www.humanityhouse.org/agenda/the-border-fence/

Organisator

Humanity House
Telefoon:
070 31 000 50
E-mail:
info@humanityhouse.org
Website:
https://www.humanityhouse.org

Locatie

Humanity House
Prinsegracht 8
Den Haag, 2512GA
+ Google Maps
Telefoon:
070 31 000 50
Website:
https://www.humanityhouse.org